Reseptit

Chili suklaakakku

200g voi

200g suklaa

1-3 rkl chilihillo

4 munaa

2 dl sokeri

5 rlk kaakaojauhe

1,5 dl vehnäjauho

1 tl leivinjauhe

Päällinen

150g suklaa

1 dl kerma

1-2 rkl chilihillo

 

Sulata ja sekoita voi ja suklaa, lisää chilihillo jäähtyneeseen seokseen.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä chili-voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon varovasti, sekoita kuivat aineet sekaan.

Kaada seos irtopohjavuokaan 26-28 cm, paista 200 astetta puolituntia. Pienemmässä vuoassa paistoaika on pidempi.

Lämmitä voi-suklaa-chilihilloseos jonka voit kaataa helposti jäähtyneen kakun päälle. Jääkaapissa päällinen jähmettyy nopeammin.

Reseptillä tulee maukas, mehevä kakku. Chilihillon ja kaakaon määrää voi säätää omaan makuun sopivaksi.

 

Karpalosuklaa kakku

200g voita

2dl karpalosokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta 

50g tummaasuklaata

1dl maitoa tai ruokakermaa

 

Vatkaa voi ja karpalosokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää sekoitetut suklaahiput ja jauhot vuorotellen kerman kanssa. Lusikoi taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 astetta- noin 35 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja tee kuorrute.

20g voita ja loput karpalosokerit, sekoita ja lisää 1-2rkl ruokakermaa seoksen notkistamiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja eikun herkuttelemaan😙

Nopea jälkiruoka

Jälkiruokakulhon pohjalle marjoja tai hedelmiä, päälle marjasokerilla mausteuttua kermavaahtoa tai kermarahkaa, sen päälle cookies keksinmuruja, viimeistele annos kermavaahdolla ja marjasiirapilla.

Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Suklaamousse...nam

2 liivatelehteä

0,5 dl maitoa

75 g tummaa suklaata

2 munaa

3 rkl ahomansikkasokeria

2 dl kermaa

2 tl ahomansikkasokeria

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan suklaa seokseen ja jäähdytä seos haaleaksi.

Vatkaa munat ja ahomansikkasokeri vaahdoksi ja lisää suklaaseos munavaahtoon.

Vatkaa kerma ja ahomansikkasokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma- ja munavaahto. Annostele ja hyydytä jääkaapissa.

Reseptiin sopii toki kaikki maustesokerit, itse olen mieltynyt ahomansikkaan koska se on maultaan kirpeä, antaa suolaisen vivahteen muuten makeaan ruokaan.

 

VADELMAINEN MUTAKAKKU

200 g voita

200 g tummaa suklaata

4 munaa

2 dl vadelmasokeria

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kermaa

Kuumenna uuni, 200 astetta. Leivitä vuoka halkaisijaltaan noin 24 cm.

Sulata rasva miedolla lämmöllä, ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kaada voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhoseos ja kerma taikinaan.

Kaada seos vuokaan, paista uunin keskiosassa n. 20 min, kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, taikinamaiseksi ( se on herkullisin kohta).

Ripottele kakun päälle vadelmasokeria ja herkuttele. Kakun kera maistuu marjat, jäätelö taikka kermavaahto.

Ohje on vadelmasokerilla, mutta kaikki muut sokerit sopivat tähän reseptiin myös.

 

Ullan lihapullat

700 g jauhelihaa

1 pussi suppilovahvero kastikeaineksia

2 munaa

1 rlk omenasokeria

1-2 tl kolmensipulin suolaa

Sekoita massa ja pyörittele lihapullat, taikina on kiinteä, helppo käsitellä.

Annoksesta tulee noin 30 lihapullaa.

Tähän reseptiin käy myös herkkutatti tai kantarelli kastikeainekset, puolukka- tai karpalosokeri.

Maustettu tuorejuusto

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1-2 tl Luonnon makusuolaa

Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Tähän reseptiin sopii myös Aromisuola, Herkkusuola ja kolmen sipulinsuola.

Kreemi pikkuleivät

200 g voita

2 dl ahomansikkasokeri

1 muna

6 dl vehnäjauho

1 tl leivinjauhe

0,6 dl kermaa

Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna, vatkaa. Lisää sekoitetu jauhot  ja kerma, sekoita tasaiseksi ja laita taikina kylmään vähintään pariksi tunniksi, mielummin yön yli.

Kreemitäyte

50 g voita

2 dl karpalosokeri

1 rlk vettä/ kermaa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi lisää vesi tai kerma, vatkaa ja laita seos jääkaappiin vähintään pariksi tuntia, mielummin yön yli.

Kaulitse taikina ja tee muotilla samankokoisia paloja, paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla.

Ota kreemi pehmenemään huoneen lämpöön, levitä pehmennyt kreemi pikkuleivän alapuoliskolle ja paina toinen päälle.

Kreemi säilyy kylmässä noin viikon verran.

Tähän reseptiin käy kaikki sokerit, riippuen siitä, mitä makua ja väriä haluaa🙂

MARJAPIIRAKKA

150 g voita

1 dl mansikkasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhe

1 dl maito

Marjoja tai hedelmiä maun mukaan

Murut päälle

1 dl vehnäjauho

0,5 dl puolukkasokeri

50 g voita

Uuni 200 astetta. Tee murut sekoittamalla muruaineet.

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää sekoitetut jauhot ja maito vuoronperään. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan, laita marjat ja ripottele murut päälle. Paista 200 astetta, noin 25-30 minuttia. Ripottele vadelma- tai mustikkasokeria valmiin kuuman piirakan päälle, anna jäähtyä ja nauti.

Tähän reseptiin voi käyttää kaikkia sokereita oman maun mukaan. Itse käytän piirakkapohjissa mansikkasokeria sen ruskean sävyn vuoksi.

Päälle ripoteltava sokeri; karpalosta ja puolukasta hehkuvan punainen väri, raikas metsäinen maku. Mustikalla syvän sininen väri ja lempeä maku. Vadelmalla vaaleanpunaista väriä ja aromaattista makua. Ahomansikalla ihana kesän maku!

Kermaviilikastike lohelle

1 prk kermaviiliä

1 tl Luonnon Herkkusuolaa

2 tl omenasokeria

Sekoita ja anna maustua vähintään pari tuntia.

 

Kermaviilikastike lihalle

1 prk kermaviiliä

1 tl Luonnon Makusuolaa

2 tl puolukkasokeria/ karpalo/ omena

Sekoita ja anna maustua parituntia.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.09 | 18:57
Tuotteet on saanut 70
13.09 | 15:29
Reseptit on saanut 63
12.09 | 16:54
Etusivuni on saanut 17
04.09 | 17:04
Luonnon Yrttiteet on saanut 25
Tykkäät tästä sivusta