200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl vadelmasokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kermaa
Kuumenna uuni, 200 astetta. Leivitä vuoka halkaisijaltaan noin 24 cm.
Sulata rasva miedolla lämmöllä, ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Kaada voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhoseos ja kerma taikinaan.
Kaada seos vuokaan, paista uunin keskiosassa n. 20 min, kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, taikinamaiseksi ( se on herkullisin
kohta).
Ripottele kakun päälle vadelmasokeria ja herkuttele. Kakun kera maistuu marjat, jäätelö taikka kermavaahto.
Ohje on vadelmasokerilla, mutta kaikki muut sokerit sopivat tähän reseptiin myös.